Projecten

Project 2019

Een project van World Servants begint daar waar de nood is: bij een gemeenschap zelf. De bevolking geeft zelf aan dat er bijvoorbeeld behoefte is aan een school of kliniek. Vanuit deze behoefte gaat een partnerorganisatie van World Servants aan de slag. Het project wordt bezocht en beoordeeld. Naast dat er wordt gekeken of het project kans van slagen heeft, wordt er ook gekeken of er ook een groep terecht zou kunnen. Er wordt bijvoorbeeld bekeken of de locatie te bereiken is en of de omgeving veilig is.  Als dat zo is, dan wordt het project goedgekeurd. Daarna volgt er nog een bezoek aan de gemeenschap om het project in praktische zin verder voor te bereiden. En, ook na het project blijft World Servants nog vijf jaar betrokken om te kijken of de doelen worden bereikt.

MA 319 | Schoolgebouw met twee klaslokalen en een kantoor  in Chivukutu.

Chivukutu is een dorpje in het Mzimba South District, een gebied in het noorden van Malawi. Mzimba South is een prachtig gebied met veel heuvels. Op deze heuvels zie je af en toe een stukje grond waar ze maïs, tabak, aardappelen, soja of bonen verbouwen. De meeste mensen in Chivukutu zijn namelijk boer. Omdat je er in het droge seizoen bent, kan het er wat droog en dor uitzien. Ondanks dat is de omgeving nog steeds adembenemend.

In Chivukutu zijn nu maar zes klaslokalen voor 379 kinderen, veel te weinig! We gaan daarom bouwen aan klaslokalen. Daarnaast kijken de acht docenten van de school ook erg uit naar de nieuwe lokalen. Door de bouw van twee lokalen zijn er namelijk in totaal acht klaslokalen: voor iedere klas één.

Wij gaan samen metselen met de inwoners van Chivukutu aan nieuwe klaslokalen!

MALAWI

Malawi (Nyanja: Malaŵi), officieel de Republiek Malawi, is een land in Afrika en grenst aan Zambia, Tanzania en Mozambique. Malawi is de huidige naam voor het voormalige Britse Protectoraat Nyasaland. Nyasa is de oude benaming voor het Malawimeer dat een groot deel van de grenzen van Malawi bepaalt. Malawi werd onafhankelijk in 1964 en heeft sinds 1994 verkiezingen waar meerdere partijen aan meedoen.


Volgens het Ontwikkelingsprogramma van de Verenigde Naties leeft in Malawi 65,3% van de bevolking onder de armoedegrens.


Agenda

Vrijdag 16 november - Maaltijdactie Glimmen

De website is gesponsord door Dirk Boonstra.

In de media

 

http://www.harendekrant.nl/nieuws/harense-jonge-mensen-steken-2019-handen-mouwen-derde-wereld/

 

https://harenerweekblad.nl/2018/10/15/world-servants-haren-bouwt-wederom-aan-verandering